LGS ÖNCESİ OKULLARDA EĞİTİME ARA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS 2026'nın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için sınav merkezi olarak kullanılacak okullarda hazırlık çalışmaları yapılacak.

KPSS 2026/1 SONUÇLARI AÇIKLANDI: 249 BİN ADAYDAN SADECE 2 BİN 82’Sİ YERLEŞTİ
KPSS 2026/1 SONUÇLARI AÇIKLANDI: 249 BİN ADAYDAN SADECE 2 BİN 82’Sİ YERLEŞTİ
İçeriği Görüntüle

Bu kapsamda sınav salonlarının düzenlenmesi, salon numaralandırmalarının yapılması, yönlendirme tabelalarının yerleştirilmesi, bina temizliği ve hijyen çalışmalarının tamamlanması amacıyla 12 Haziran Cuma günü eğitim faaliyetlerine ara verilecek.

SINAV HAZIRLIKLARI TAMAMLANACAK

Okullarda gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında;

  • Sınav salonları hazırlanacak,
  • Sıra ve oturma düzenleri oluşturulacak,
  • Yönlendirme levhaları yerleştirilecek,
  • Temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri yapılacak,
  • Güvenlik ve sınav organizasyonu tamamlanacak.

Yetkililer, sınavın sağlıklı ve sorunsuz bir ortamda yapılabilmesi için bu hazırlıkların büyük önem taşıdığına dikkat çekiyor.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER DİKKAT

LGS'ye girecek öğrenciler, sınav giriş belgelerini önceden kontrol etmeli ve sınav merkezi bilgilerini öğrenerek hazırlıklarını tamamlamalı. Velilerin de sınav günü yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak planlama yapmaları tavsiye ediliyor.