Ahmet AKÇAALAN'ın Köşe Yazısı
80 yıllarında inşaat ameleliğinden,
Hollanda’da fabrikatörlüğe uzanan başarı öyküsü.
Torunoğlu ailesi.
Manşetler;
‘Hollanda’ya işçi gittiler, 110 milyon Euro cirolu ’tencere kralı’ oldular’
Karslı Torunoğulları’nın iki oğlu, Turgut ve Erdal’ın Hollanda’da ’tencere pazarlama elemanı’ olarak başlayan macerası, çalıştıkları şirketi borcuyla devraldıktan sonra patronlukla sonuçlanmış.
Merkezi Hollanda’da, fabrikası İtalya’da olan Edelstaalgroup’un AB içi cirosu 110 milyon Euro’yu geçti.
Memleket sevdalısı aile, Türkiye’nin farklı illerinde yatırımlar yapıyorlar.
O yatırım yapılan illerin başında Kocaeli geliyor.
Torunoğulları ailesinin Kocaeli’nde yatırım ortakları ise Erdal Torunoğulları’nın ‘kardeşim’ olarak hitap ettiği ilimizin güvenilir markası Mamikler İnşaat.
İki önemli marka ilimizde Orka Life’ı hayata geçirdi.
Şimdi ise milyonluk yatırım Orka Life 2.
Kocaeli’ye değer katacak bir yatırıma başladılar.
Bu yatırım öncesi Erdal Torunoğulları ile birlikte Haluk Mamik ve Faruk Mamik yerel basın temsilcileri bir araya geldi.
Sayın Haluk Mamik, kentimizin bir değeri olan İDEV 2018’e dikkat çekti; “Mamikler İnşaat olarak İDEV 2018’i önemsiyoruz. Güçlü bir katılım yapacağız. Gerekli çalışmaları tamamladık. Çevremizde ki önemli firmaların katılım sağlaması için taşın altına elimizi koyduk. İDEV 2018 konusunda yerel basınımızdan da tanıtım konusunda destek bekliyoruz”
Kocaeli’nde kazanan bir firmanın doyduğu yeri nasıl sahiplenmesi gerektiğine örnek oldu Sayın Haluk Mamik ve Faruk Mamik.
İlk defa da Sayın Erdal Torunoğlu’nu ile bir araya gelme fırsatı bulduk.
Beşiktaş Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak da tanıdığımız Erdal Torunoğulları’nda ilk dikkatimi çeken mütevaziliği oldu.
Avrupa’da kendisine cadde alan bir iş adamı olarak kendisinde son derece Anadolu samimiyetini hissediyorsunuz.
Evet, yanlış okumadınız.
Hollanda’da cadde almışlar.
Hollanda’da kazanıp Türkiye’ye yatırım yapınca, bir dönem Hollanda bürokrasinin tepkisiyle karşılamışlar.
Den Bosch’da van Berckel Caddesi’ni komple satın aldıklarını öğrendim.
Kendisine Avrupa’da ve Türkiye’de ki inşaat sektörünü, yaşam kalitesini sordum.
Hollanda’da ki hayatın sessizliğini “Huzurevine” benzetiyor Sayın Torunoğulları, Türkiye’de kalıcı olarak yaşamak istediği yerin ise Başiskele olduğunu ifade ediyor.
Torunoğulları’na göre İzmit, Derince yaşamak için sınıfta kaldı, bu ilçelerin hala köy görünümünde olduğunu düşünüyor.
Birileri gibi sadece para olarak bakmıyor hayata.
Çalışmayı seviyor.
Ama ülkesine faydalı olmanın derdine düşmesi beni en mutlu eden konu oldu.
Kız çocuklarının okula gidemediği doğu bölgelerinde kolları sıvamış ve eğitim seferberliği başlatmış.
Kars’ta iki okul yapmışlar.
Eğitimi çok önemsiyor Sayın Erdal Torunoğulları.
Kocaeli’nde yeni yatırımlar yapacaklar mı? Sorusuna cevap verdi.
Kardeşlerim dediği Mamiklerle yeni sürprizlerin olacağını söyledi.
Bir noktada kendisine katılmadım.
Beşiktaş Spor Kulübüne olan tutkusunu hemen hissediyorsunuz.
“Bu sene kesin şampiyonuz” diyor
Sayın Erdal Torunoğulları kadar futbol camiası içerisinde olmasak da
Bu sene birinci belli.
Galatasaray.
Bu işin esprisi,
Üç kişiye teşekkür etmek lazım.
İlimizi çekim merkezi haline getiren yöneticilere,
İş adamlarını ilimize çekebilen iş adamlarına,
Ve doğduğu toprakları unutmayanlara.