Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinden sonra çıkışları ile gündem olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kocaeli temsilcisi İl Başkanı Aydın Ünlü ile önceki gün bir araya geldik.
Yerel medya da çok defa sorulmasına rağmen İyi Parti hakkında açıklama yapmamaya dikkat eden Sayın Aydın Ünlü’ye bu konuyu değerlendirmesini istedim:
Ama nafile.
MHP Kocaeli penceresinde İyi Parti ciddi anlamda konuşulmuyor.
*********************
-MHP içerisinde başlayan değişim süreci tıkanınca. Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener, İyi Parti’yi kurdu. MHP’yi etkiler mi? İyi Parti hakkında ne düşünüyorsunuz?
GERİ DÖNDÜKLERİNDE BİZİ BULAMAYACAKLAR
İyi Parti’nin başkanı, yönetim kurulu, oraya giden eski MHP’liler bizleri ilgilendirmiyor. Bugün gidenler, yarın geri döndüklerinde bizi de bulamayacaklar.
-Oldu ki MHP’den ayrılarak gidenler, “Düşündüğümüz gibi değilmiş” dediler ve geri dönmek istediler, MHP’de görev alma durumları asla söz konusu değil mi?
KARA KAPLI DEFTERE İSİMLERİ YAZILDI
Kesinlikle MHP’nin kapıları kapalı olacak. Algıya yenildim dese dahi kapılar kapalı. Ömür boyu yönetim kadrolarında yer alamayacaklar. MHP Kocaeli teşkilatları kara kaplı defter tutuyor. Geri döndüklerinde hiçbir görev alamayacaklar.
-Bu yeni bir ihraç listesi hazırlanıyor olarak yorumlanabilir mi?
İsimler üzerinde araştırılarak bir liste hazırlanıyor. MHP Genel Merkez çizgisini yok sayan, farklı partilerle kapı arkasında temasta olan, çeşitli toplantılara katılan isimlerin bizimle bir bağı kalmamıştır. Burayı bırakıp, başka bir toplantıya gidenler resmi olarak partimizden ayrılmak zorundadırlar.
-Peki Aydın Ünlü siyasi olarak neyi hedefliyor?
Aydın Ünlü, liderini anlayan, Genel Merkez çizgisinde bir siyaset izliyor. Üçüncü dönemi. Geçmişe dönüp bakıldığında yaşadıklarına baktığında, kurumsal yapıyı yükseltmek adına mücadele ediyor. Hedefi önce teşkilatların kurumsal yapısıdır. Ve bunu yaparken de ekibinden aldığı güçle engelleri tek tek aşıyor. Bugün il yönetimimizde kale gibi, işte benim siyasim hedefim bu 12 ilçede güçlü bir teşkilatlanmadır.
-İl Başkanı olduğunuz dönemde en çok ne zaman zorlandınız? Siyaset yükü ağırlaştı?
42 TANE PARALEL HAKİM VE SAVCI
15 Temmuz öncesi MHP’nin en zor zamanlarıydı. Bürokrasi de önümüzde bir duvar konuldu. Finansal kaynaklarımız bir kurguyla kesildi. Adliye binasında 42 tane paralel hakim, savcı, emniyetin içinde o kadar paralelci polis müdürü, askeriyenin içinde o kadar vatan haini dört koldan üzerimize saldırdı. Ve biz o zor günlerde dim dik durmayı başardık. MHP Kocaeli teşkilatı okyanusu geçti. Derede asla boğulmaz.
-Peki diğer taraftan sorayım, Sayın Aydın Ünlü siyasi hayatında en çok ne zaman gururlandı ve mutlu oldu?
İL BİNASI TABUSU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ
MHP Kocaeli il binasını alabilmiş bir il yönetimiyiz. İl binasının tabusunu aldığımda, il yönetimi arkadaşlarımız içinde çok duygusal bir andı. Zordu ama bizim için duygusal olarak da ayrı bir önemi vardı. Sizler aracılığıyla il binamıza katkısı olan herkese teşekkür ederiz.
-MHP Kocaeli siyasetinde abilik dönemi bitti dediniz. Peki il başkanlığı görevini sizde zamanı geldiğinde bırakacaksınız. Önceden il başkanı birini işaret eder ve öyle giderdi. Şimdi nasıl olacak?
En çok bağıranın, en çok parası olanın bir yere geldiği eski MHP Kocaeli değil, çalışanın emek verenin davasına dertlenenin görev alabildiği MHP Kocaeli teşkilatıyız. Bayrağını asan, mahallesinde MHP’yi anlatanlara değer veren bir MHP Kocaeli teşkilatıyız. İşte o teşkilatta emeği olan dava arkadaşlarım kimi isterlerse o il başkanı olur. Bir plan ve program oluşturduk. Bugün il başkanı şu olacak diye bir tabir olamaz. Taban, il yönetimimiz, ilçe teşkilatlarımız istişare ile bir çalışma yapar ve bütün adayları teşkilat belirler. Teşkilat içerisinde olamayan belediye meclis üyesi aday olamaz.
-Sizin isminiz Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve milletvekili adayı olarak geçiyor. Sizin bir siyasi hayaliniz var mı?
KOLTUK İÇİN SİYASET YAPMIYORUZ
Önümüzde ki fotoğrafa bakıldığında ilk seçim yerel seçim olarak gözlemleniyor. Biz bir koltuğa geleceğiz diye siyaset yapmıyoruz. Güçlü MHP Kocaeli teşkilatları asıl amacımız; bunun nedeni de Genel Merkez açısından önem arz etmesi. Bizde bu görevi en iyi şekilde yapmanın derdindeyiz. Büyükşehir Belediye Başkan adayını bulmak il başkanının yani benim görevim. Ve seçim dönemine girdiğimizde adayımızı açıklayacağız. Asıl mesele şu biz Etkili Sandık Görevlilerimizle zaten seçim sonuçlarını raporla elimize almış olacağız. Tekrar söylüyorum, biz bir koltuğa geleceğiz diye siyaset yapmıyoruz.
-Son olarak ESG vurgusu yapıyorsunuz, MHP Kocaeli yarın seçim olsa Kocaeli’nde oyu kaç olur?
Eğer ben bugün SİM merkezini kurduysam. Bunun temeli budur. 3 Aralık tarihinde İzmit ilçesinde yarın seçim olsa kaç oy alacağımızı açıklayacağız. Seçim tatbikatı yapacağız. Sandık sandık okul okul MHP’nin oyunu Kocaeli kamuoyuna açıklayacağız.
-Ülkü Ocakları Başkanı Melikşah Taşkın görevden ayrıldı. Sizinle problemi var deniliyor. Ne oldu görev değişimi kararı alındı?
Ülkü Ocakları bizlere başbuğumuzun emanetidir. Melikşah başkanımız mücadele etti güzel çalışmalara imza etti. Şimdi de yeni bir isim Cihan Özer görevlendirildi. Yeni arkadaşımızda aynı inanç ve mücadele ile çalışmalara imza atacaktır. Bu bir bayrak değişimidir